DiverseTehnologieTelefoane

Ce trebuie sa ai in vedere inainte sa-ti cumperi un smartphone

Raportul calitate-pret

Factorul decizional in alegerea unui telefon este cu siguranta pretul. Parerea mea este ca nu merita sa investesti mai mult de 2000 de LEI intr-un smartphone, care dupa doi ani de obicei il schimbi din diverse motive: apar tehnologii noi, nu mai tine bateria etc. Daca vezi mai multe telefoane interesante, compara-le din punct de vedere al specificatiilor, folosind site-ul GSMArena.com. De asemenea, dupa ce alegi cateva modele, cauta review-uri ale acestora si vezi ce spun bloggeri despre ele la toate capitolele.

Nu uita, poti gasi telefoane foarte bune si performante la preturi excelente(Vezi LG Nexus 5X).

Sistemul de operare si actualizarile

Un alt factor decizional il reprezinta sistemul de operare si actualizarile. De obicei cand imi cumpar un telefon, ma uit sa vad cu ce sistem de operare vine si cate actualizari importante de sistem ar putea primi in viitor. In acest moment este imporant sa cumparam un telefon care ruleaza inca din fabrica Android 6.0 Marshmallow.

Tine mine faptul ca telefoanele high-end primesc actualizari importante de sistem timp de doi ani de la lansare, iar telefoanele mid-range de obicei primesc doar un an. De exemplu, daca cumperi in acest moment un smartphone Samsung Galaxy Note 5(el vine din fabrica cu Android 5.1.1 Lollipop), sti ca vei mai primi actualizare doar la Android 7.0 Nougat.

Cand a fost lansat

Chiar daca vezi un telefon bun raport calitate-pret, uita-te si cand a fost lansat acesta. Incearca sa iti cumperi un telefon lansat anul acesta sau anul trecut.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: