TehnologieTutoriale

Cum activezi functia freeform pe Android 7.0 Nougat

Odata cu primul Developer Preview al software-ului Android 7.0 Nougat, Google a introdus functia Freeform. Aceasta functie se putea activa doar printr-o anumita comanda din adb. Se pare ca acum in versiunea finala, sistemul de activare al acestei functii a fost schimbat.

Pentru cei care nu stiu cu ce se mananca functia freeform. Pai odata activata aceasta functie, ai posibilitatea sa deschizi pe ecranului telefonului/tabletei mai multe aplicatii si sa le redimensionezi. O functie similara cu cea a Windows-ului.

Pentru a activa functia va trebui sa urmariti acesti pasi:

  1. Activeaza Optiuni Dezvoltator. Pentru a face acest lucru du-te in Setari> Despre telefon si apasa pe Build Number de cateva ori. Du-te inapoi in Setari si vei vedea ca a aparut meniul Optiuni Dezvoltator
  2. Deschide Optiuni Dezvoltator, si du-te jos  si activeaza functia Forteaza activitatile pentru a fi redimensionate(Force activities to be resizable)
  3. Restarteaza device-ul
  4. Deschide Play Store si descarca aplicatia Taskbar(Numele dezvoltatorului este Braden Farmer)
  5. Deschide aplicatia Taskbar, da-i scroll pana jos si fii sigur ca optiunea Freeform window support este activata.
  6. Da-i scroll pana sus si activeaza Taskbar, apasand switch-ul din dreapta-sus al ecranului. O iconita pentru aplicatii va fi afisata in parte de jos-stanga a ecranului. Nu apasa pe ea inca
  7. Sterge toate aplicatiile recente si iesi din home screen
  8. Acum, apasa pe butonul aparut mai devreme si o lista cu aplicatii va aparea

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: