TehnologieTelecom

Cum sa eviti cheltuielile mari la utilizarea internetului în roaming

E sezonul vacantelor, iar deseori ajungem sa realizam cheltuieli mai mari decat ne-am fi asteptat. Plecand in strainatate, ajungem sa cheltuim foarte mult pe internetul utilizat, de aceea trebuie sa fim foarte atenti la avertizarile primite de la operatorul de telefonie cand atingem un cost suplimentar de 50 de euro.

Conform ANCOM, operatorii de telefonie mobila au obligatie de a emite alerte prin intermediul mesaje-test, email-uri sau ferestre pop-up, atunci cand orice utilizator ajunge atat la 80% din plafonul stabilitat(de exemplu, cand se inregistreaza un cost suplimentar de 40 euro, fara TVA, in cazul stabilirii unui plafon de 50 euro), precum si atunci cand plafonul a fost atins.

Regulile privind stabilirea plafoanelor pentru utilizarea serviciului de internet în roaming se aplică atât în statele din Uniunea Europeană (UE), cât și în afara UE, cu condiția ca, în afara UE, operatorul rețelei din țara vizitată să permită furnizorului de roaming să monitorizeze în timp real utilizarea serviciilor de către clientul său. Dacă aplicarea plafonului nu este posibilă din punct de vedere tehnic, utilizatorii trebuie să fie avertizați în prealabil.

Ca o recomandare propie, daca sunteti utilizatori de Android sau iOS ar fi ok sa va setati limite de date prin intermediul aplicatiei de setari.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: