Cum sa recuperezi fotografiile sterse sau pierdute de pe un hard-disk

Cel putin odata mi s-a intamplat sa sterg din greseala sau sa pierd un document important sau chiar o anumita poza. Software-ul pe care vi-l voi prezenta mai jos este foarte util in recuperarea fisierelor sterse de pe diverse surse de stocare, cum ar fi hard-disk-uri, carduri de memorie sau chiar stick-uri USB.

EaseUS Data Revovery Wizard nu este numai un program pentru recuperarea fotografiilor, ci si unul de recuperat fisiere audio, documente(Word, Excel, PDF, PowerPoint etc), videoclipuri, email-uri cat si multe alte fisiere pierdute sau sterse. Aplicatia este disponibila atat pentru PC/Laptop-uri care ruleaza Windows 10/8/7, cat si pentru Mac-uri. Cantareste circa 22MB, se instaleaza in mai putin de 2 minute si poate fi descarcata de aici(link).

Cum sa recuperezi fotografiile sterse sau pierdute de pe un hard-disk:

Pasul 1. Lanseaza aplicatia instalata. Selecteaza partitia unde crezi ca ai pierdute fotografiile si apasa pe “Scan”;

Pasul 2. Aplicatia va incepe sa realizeze o scanare rapida pentru gasirea fotografiilor sterse; Dupa aceasta scanare rapida va fi realizata si o scanare ascunsa pentru a gasi mult mai multe fotografii si date. Deep scan-ul poate dura si de pana la 30 minute, in functie de dimensiunea pe care o are partitia si de cat este ocupata aceasta;

Pasul 3. Dupa terminarea scanarii partitiei, intrati in tabul Graphics si cautati pozele pierdute sau sterse din greseala;

Pasul 4. Apasati de 2 ori pe fotografia pe care vreti sa o recuperati, iar apoi pe butonul “Recover”. De asemenea, puteti selecta mai multe fotografii apasand tasta Ctrl, iar apoi click dreapta si butonul “Recover”