Google Art Selfie

Google lanseaza o solutie distractiva de a experimenta arta: Art Selfie, o aplicație care găsește cu cine te asemeni dintre operele de artă existente în Google Arts and Culture.

Art Selfie este un experiment, care ia figura unei persoane dintr-un selfie și îi găsește un
„doppelgänger” (geamănul non-biologic, o persoană care seamănă cu alta, fără să aibă o legătură de sânge) în operele de artă din galeriile Google Arts & Culture. Chiar dacă „geamănul” din picturi poate fi o surpriză, acesta este un mod foarte bun de a descoperi ceva nou. Art Selfie a fost pentru prima oară lansat în ianuarie 2018, fiind disponibil inițial în doar câteva țări. Începând de astăzi, acest experiment este la îndemâna întregului mapamond, inclusiv în România.

La baza Art Selfie se află tehnologia de învățare automată (machine learning) dezvoltată de Google. După ce persoana își face un selfie, fotografia este comparată cu fețele din picturile și obiectele de artă disponibile în colecțiile instituțiilor partenere Google Arts & Culture.

Cum îți faci un Art Selfie

  1. Descarcă sau actualizează aplicația Google Arts & Culture. Deschide-o
  2. Derulează în jos până vezi un card pe care scrie „Art selfie”
  3. Apasă pe butonul „Începeți” pentru a lansa aplicația
  4. Vei fi invitat să-ți faci o fotografie, iar apoi vei vedea operele de artă care seamănă cel mai bine cu tine
  5. Din pagina de rezultate poți alege să dai „Share”, utilizând orice aplicație pe care o ai instalată și permite împărtășirea de imagini, sau să apeși pe pictura asociată pentru a afla mai multe detalii despre ea