Ce este Google Assistant, cum activezi aceasta functie si ce telefoane o primesc; Hey Google, Ok Google

Va mai aduceti aminte de acele filme SF in care un om se scula din pat, iar asistentul inteligent ii dadea cu buna dimineata, ii spunea ce are planificat in calendar acea persoana in acea zi si executa tot felul de comenzi? Toate acest lucruri vor deveni curand realitate, iar o multime de lucruri, prin care noi ne pierdem timpul oarecum vor fi executate de catre un asistent virtual.

Inainte de a citi restul articolului, uita-te la acest video de 4 minute:

Ce ati putut vedea? Pai Google Assistant, ce integreaza functia Duplex Inside Assistant si care vorbeste singur atat cu o angajata a unui restaurant pentru o rezervare, cat si cu o angajata de la un coafor. Putem observa ca asistentul ia decizii singur, este politicos, vorbeste cursiv, corect gramatical si cel mai important este faptul ca nu iti da impresia ca vorbesti cu un robot.

Este totodata wow, ca in viitorul apropiat vom putea face aceste lucruri, fara sa ne mai batem noi capul, dar totodata este si infricosator pentru ca nu vei mai sti daca la telefon vorbesti cu o persoana adevarata sau cu un robot. De asemenea, sunt de parere ca deciziile pe care trebuie sa le ia asistenul virtual sa fie super limitate, astfel incat sa nu ajungem sa ne controleze si sa faca tot ceea ce crede el.

Puteti citi mai multe despre Google Duplex, accesand urmatorul link.