Huawei Mate Xs

Anul trecut in cadrul Mobile World Congress Barcelona 2019, Huawei prezenta oficial smatphone-ul pliabil Mate X. Sosirea acestuia tot a fost amanata pentru diverse probleme la capitolul ecran si balamala, pentru ca acum, intr-un sfarsit, sa avem parte de o varianta imbunatatita care va ajunge inclusiv in Europa, denumita Mate Xs.

Noul device purtabil aduce o balama modernizata si mult mai rigida, un sistem de cooling mult mai eficient, un procesor Kirin 990 si conectivitate 5G. Avem parte in continuare de un ecran de 8 inch, ce se pliază intr-un ecran de 6.6 inch, in format 19.5:9, in timp ce ecranul de pe spate are un aspect de 25:9.

In ceea ce priveste camerele, “tableta” are un un modul principal de 40MP cu diafragma f/1.8, un modul telephoto de 8MP f/2.4, un modul ultra wide de 16MP f/2.2 si un modul ToF pentru realizare de fotografii cu bokeh. Nu avem parte de camera de selfie, fotografiile tip selfie realizandu-se prin simpla intoarcere a telefonului. In ceea ce priveste bateria, aceasta are o capacitate de 4.500 mAh si se incarca rapid cu pana la 55W.

In ciuda faptului ca ruleaza Android 10 impreuna cu EMUI 10, Mate Xs nu are parte de serviciile si aplicatiile Google, la fel ca si Mate 30 Pro. Va fi disponibil spre vanzare incepand cu luna viitoare la un pret de 2.499 euro