TehnologieTelecom

Qualcomm a lansat oficial procesorul Snapdragon 820

Dupa multe asteptari si speculatii, Qualcomm a lansat acum doua zile la un eveniment special din New York procesorul Snapdragon 820. Procesorul pe 64bit Snapdragon 820 este format din patru nuclee Kryo, ce pot fi tactate de pana la o frecventa de 2.2GHz si este realizat pe un proces de fabricație de 14nm FinFET.

In ceea ce priveste grafica, noul Adreno 530 consuma mai putina energie si este mai rapid decat Adreno 430(cel folosit impreuna cu Snapdragon 810) cu 40%. De asemenea noul procesor suporta următoarele lucruri: viteze de descarcare de pana la 600Mbps si viteze de upload de pana la 150Mbps pe conexiuni LTE, display-uri 4K, cat si camere de 28 de megapixeli.

Snapdragon 820 include fata de Snapdragon 810, doua componente noi: un DSP Hexagon 680 si un procesor de imagine Spectra Camera. Componenta DSP Hexagon 680 va prelua functiile de redare, cat si de procesare audio si video. Pe de alta parte, componenta Spectra Camera este folosita pentru a reduce zgomotul din fotografii si pentru a face fotografiile mult mai luminoase.

Tocmai la Mobile World Congress 2016 vom vedea primele telefoane mobile echipate cu acest procesor

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: