Samsung Galaxy S10 si Galaxy S10 Plus

Seria Galaxy S a implinit astazi 10 ani de exista, iar Samsung a marcat acest moment prin lasarea noii game de telefoane Galaxy S10, ce este formata intr-un total de patru telefoane: Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus si Galaxy S10 5G.

Ultimul model il voi detalia intr-un articol separat.

Lucrurile importante pe care trebuie sa le stii despre primele trei modele:

  1. Vin cu display-uri Dynamic AMOLED, succesor pentru Super AMOLED, ce ofera suport HDR10+
  2. Pot incarca alte telefoane wireless si se pot incarca wireless rapid;
  3. Atat camerele principale, cat si de selfie vin cu stabilizare digitala Super Steady, pot realiza capturi HDR10+ si pot inregistra 4K
  4. S10 si S10 Plus vin cu senzor de amprenta ultrasonic, integrat in ecran;
  5. Toate cele trei telefoane vin cu camere foto de tip ultra-wide, iar display-urile au o gaura in ecran special conceputa pentru camera de selfie;

Samsung Galaxy S10 Plus

S10 Plus este modelul pe care se va baza Samsung in urmatorul an. Vine cu un display curbat pe margini de tip Dynamic AMOLED, ce are o dimensiune de 6.4 inch si o rezolutie QHD+.

Sub capota regasim un procesor Exynos 9820 sau Snapdragon 855 de tip octa-core(depinde de regiune, la noi va fi adusa varianta cu Exynos), 8GB memorie RAM cuplat cu 128GB memorie interna sau 12GB memorie RAM cuplat cu 1TB memorie interna. De asemenea, spatiul de stocare poate fi extins printr-un micro SD Card de pana la 512GB.

Capatam o baterie de 4.100 mAh ce suporta incarcare rapida de pana la 15W, iar sistemul de operare este Android 9 Pie si este customizat cu One UI.

Sistemul de camere principale este unul triplu alcatuit dintr-un senzor de 12MP cu autofocalizare Dual Pixel si stabilizata optic(diafragma variabila f/1.5 sau f/2.4), un senzor telephoto de 12MP si un senzor de 16MP ultra wide angle, ce are o raza de 123 de grade. Pentru camera de selfie s-au folosit doi senzori, unul principal de 10MP si unul secundar de adancime de 8MP.

Samsung Galaxy S10

Ce trebuie sa stii despre modelul normal, in comparatie cu cel Plus, este faptul ca difera doar la nivel de dimensiune a ecranului, configuratie RAM-stocare interna, camera de selfie si capacitate baterie.

Astfel, pe Galaxy S10 avem parte de un ecran mai mic de 6.1 inch si de o camera singurala de selfie de 10MP ce filmeaza 4K. Vine in configurarie de 8GB memorie RAM si 128/512GB memorie interna, iar bateria are o capacitate de 3.400 mAh.

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e

Este primul model de la Galaxy S7 incoace ce vine un ecran normal, necurbat pe margini, de tip Dynamic AMOLED, ce are o dimensiune de 5.8 inch, suport HDR+ si o rezolutie FULL HD+. Daca pe modelele mentionate mai sus, senzorul de amprenta este montat sub display, de aceasta data este montat in interiorul butonului de power.

Capatam un sistem dual de camere foto principale, alcatuit dintr-un senzor prnicipal de 12MP cu diafragma variabila intre f/1.5-f/2.4 si un senzor ultra wide-angle de 16MP, ce are aceeasi raza de 123 de grade. Modulul de camera de selfie este asemanator cu cel de pe S10.

Vine cu difuzoare stereo tunate AKG si cu suport Dolby Atmos precum modelele de mai sus, si vine in configuratie cu 6GB RAM si 128GB memorie interna si 8GB cu 256GB memorie interna. Bateria are o capacitate de 3.100 mAh si suporta atat incarcare rapida, cat si incarcare wireless.

Alte detalii

Alte lucruri pe care trebuie sa le stii despre cele trei modele este faptul ca vin cu conectivitate LTE, ce permite viteze de descarcare de pana la 2GBps si cu Wi-Fi 6, ce permite viteze de descarcare pe Wi-Fi de pana la 1.2Gbps. Sunt rezistente la apa IP68 si vin in continuare cu jack de 3.5mm.