Jocuri

Sony plănuiește să vândă reclame în jocurile PlayStation

Sunt puține lucruri pe care le poți face în zilele noastre fără să fii supus la reclame. În curând, jocurile pe consolă nu vor mai fi unul dintre ele.
Sony lucrează cu parteneri de marketing pentru a concepe reclame în joc, potrivit unor surse pentru Business Insider. Similar modului în care jocurile gratuite pentru telefoane mobile tind să afișeze reclame în partea de jos a ecranului (sau, în mod frustrant, între niveluri), obiectivul Sony este de a stimula dezvoltatorii să creeze jocuri care să fie gratuite, dar care să poată fi monetizate. Fiecare plasare de reclame va fi disponibilă pentru vânzare pe o piață privată, unde companiile vor putea cumpăra sloturi într-un mod similar cu alte forme de publicitate.

Spre deosebire de jocurile mobile, însă, reclamele de pe PlayStation vor fi integrate în mediul jocului. Deși Insider a specificat utilizarea panourilor publicitare digitale pe stadioane sportive virtuale, Sony ar putea găsi, de asemenea, o modalitate de a strecura reclame pe ambalajele produselor din joc, pe televizoare sau pe îmbrăcăminte. Unele reclame ar putea chiar „oferi spectatorilor recompense pentru vizionarea reclamelor”.

Sursele au declarat pentru Insider că Sony a analizat reclamele în jocuri încă de când a lansat PS5 în urmă cu aproximativ un an și jumătate. În mod întâmplător, Microsoft a experimentat același lucru; în urmă cu doar câteva zile am vorbit despre reclamele care ar putea apărea în curând în jocurile Xbox gratuite, iar acum iată-ne aici. Așa cum spunea un comentator la acel articol: monkey see, monkey do.

La fel ca Microsoft, Sony nu pare să fie foarte interesată să ia o parte din veniturile din reclame odată ce reclamele sale din jocuri vor fi instalate (deși Sony nu a emis încă o decizie finală în acest sens, așa că lucrurile se pot schimba). În schimb, „ia în considerare taxarea dezvoltatorilor și a editorilor pentru datele privind activitatea consumatorilor”, ceea ce ar deschide o nouă sursă de profit pentru companie.

Dacă jucătorii vor reacționa pozitiv la aceste reclame este o altă poveste. Mulți oameni s-au săturat să fie inundați cu materiale de marketing la fiecare pas – această postare pe Reddit care spune același lucru subliniază în mod comic că cel puțin jocurile video sunt lipsite de reclame – iar jocurile care nu integrează bine reclamele ar putea risca să își îndepărteze o parte dintre fani. În cele din urmă, Sony și Microsoft ar putea foarte bine să ajungă să joace un joc în care să descopere care este ultima picătură: în timp ce o sticlă de Coca-Cola pe o măsuță virtuală ar putea fi în regulă, reclamele TV zgomotoase din joc ar putea să nu fie.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: