Apple Watch SE

Acum doua zile intr-un eveniment, unde era de asteptat ca Apple sa prezinte noua serie de smarphone-uri iPhone 12, gigantul din Cupertino a prezentat noile serii de smartwatch-uri, Watch Series 6 si respectiv Watch SE.

Apple Watch Series 6

Noua serie Watch Series 6 este practic un update incremental al Series 5, ce aduce un nou procesor dual-core mai rapid cu 20% decat predecesorul. Avem integrate si antene de tip Ultra Wideband, ce permit astfel deblocarea/blocarea masinii cu ajutorul ceasului.

Apple Watch Series 6

Design-ul ramane practic neschimbat, o noutate fiind in ceea ce priveste culorile, putand fi gasit in variantele Blue, Product Red, Yellow Gold si Graphite. Senzorul de masurare a ritmului cardiac a fost schimbat si el, putadn totodata sa masoare saturatia de oxigen din sange(SpO2). De asemenea, in tandem cu WatchOS 7, Watch Series 6 suporta inregistrare nativa a somnului si detectia automata a spalarii mainilor.

Apple Watch Series 6 va avea un pret pentru modelul GPS de 399$ in dimensiunea de 40mm si de 429$ in dimensiunea de 44mm. Pe de alta parte, variantele cu GPS+Cellular au preturi de 499$ si respectiv 529$.

Apple Watch SE

Apple a anuntat totodata si un smartwatch ieftin denumit Watch SE. Imparte aceleasi design, senzor de monitorizare al ritmului cardiac si respectiv procesor cu cel de pe Watch Series 5 si vine cu acelasi accelerometru, gyroscop si respectiv altimetru ca cel de pe Series 6.

Apple Watch SE va fi disponibil in doua dimensiuni, 40mm si 44mm, la preturi de 279$ si respectiv 309$.