Tot ce trebuie sa știi despre serviciul YOXO

Pentru mai bine de o luna am testat primul abonament complet digital, ce reduce la zero nevoia de a merge in magazine/shopuri si anume YOXO. YOXO(link) este genul de abonament in care nu esti legat de o perioada contractuala fixa(1 an sau 2 ani). Practic acest articol raspunde la intrebari precum „Ce este YOXO”, cat si la cautari precum „abonamente YOXO „, „YOXO preturi”, „YOXO aplcatie” s.a.m.d.

Am impartit articolul in 4 sectiuni:

  1. Tipuri de abonamente YOXO si preturi
  2. Cum comanzi un abonament si o cartela YOXO
  3. Configurare si activare cartela YOXO
  4. Despre aplicația YOXO

Tipuri de abonamente YOXO si preturi

Ce este cel mai interesant in cazul acestui serviciu YOXO este faptul ca ti se ofera posibilitatea sa jonglezi cu orice tip de abonament de la o luna la alta, in functie de bugetul si nevoile pe care le ai si sa adaugi atat internet cat si anumite optiuni. De exemplu, daca intr-o anumita luna stii ca trebuie sa pleci in interes de afaceri si nu vrei sa stai cu grija WiFi-ului, poti opta pentru un abonament cu trafic de date mai mare sau daca stii ca pleci in strainatate iti poti activa optiunea de Roaming WorldWide.

In ceea ce priveste abonamentele disponibile, avem in prezent 3 variante:

  1. Minute și SMS-uri naționale Nelimitate, 20GB internet din care 0 GB în roaming SE – 19 LEI
  2. Minute și SMS-uri naționale Nelimitate, 60GB internet din care 0 GB în roaming SE – 29 LEI
  3. Minute și SMS-uri naționale Nelimitate, 100GB internet din care 3.98 GB în roaming SE – 39 LEI

Eu unul recomand sa nu va feriti de ultima optiune asta deoarece in cazul in care internetul din abonament sau din optiune nu este consumat, primesti automat banii inapoi sub forma de reducere pe factura urmatoare.

Optiuni disponibile:

  • 100 minute internationale – 5 LEI
  • Credit numere cu tarife speciale – 29.43 LEI
  • Roaming WorldWide – 125 LEI

Intreaga oferta de abonamente poate fi vazuta AICI.

Cum comanzi un abonament si o cartela YOXO

Fie ca ai iPhone, fie ca ai un dispozitiv cu Android sau un dispozitiv Huawei de generatie noua, poti descarca aplicatia YOXO din magazinele de specialitate(App Store, Google Play sau App Gallery). Eu unul am realizat tot acest proces de configurare prin intermediul smartphone-ului personal, Huawei P30 Pro.

Imediat ce deschizi aplicatia esti intampinat de cateva mesaje introductive, pentru ca apoi sa fii nevoit sa iti creezi un cont de utilizator bazat o adresa de email si o parola. Urmeaza un pas important, acela in care poti alege daca vrei un numar nou sau treci de la un abonament sau cartela Prepay Orange existenta, pe YOXO(eu am ales la acest pas sa imi comand un numarul nou).

Ce mi se pare extrem de interesant la acest urmator pas ar fi acela ca ti se permite alegerea noului tau numar de telefon dintr-o lista destul de mare de numere de telefon. Dupa alegerea numarului nu trebuie sa faci altceva decat sa iti scanezi cartea de identitate(fiind o cerinta legala si must have pentru a se realiza contractul), sa iti alegi tipul de abonament, sa completezi adresa la care sa se faca livrarea cartelei si sa iti introduci cardul bancar pentru plata abonamentului ales.

Atentie! Abonamentul ales se va plati automat dupa ce ai configurat si activat cartela YOXO. De asemenea, pentru verificarea cardului bancar ti se va retrage automat 1 LEU, care ti se va returna ulterior.

Ca idee, am comandat abonamentul si cartela YOXO in ziua de joi in jurul orei 23, pentru ca la mai bine de 12 ore distanta(adica urmatoarea zi) de la plasarea comenzii sa fiu sunat de catre curier ca mi se va livra cartela comandata.

Configurare si activare cartela YOXO

In cadrul acestui pas care este si ultimul, nu trebuie altceva sa faci decat sa introduci cartela in telefon si sa scanezi codul de bare amplasat pe spatele bucatii de plastic in care este incastrata cartela SIM, pentru ca apoi sa restartezi telefonul pentru a se activa serviciile. De asemenea, imediat dupa activare vei observa ca din contul bancar iti va fi retrasa suma aferenta abonamentului pe care tocmai l-ai activat.

Despre aplicatia YOXO

YOXO este din punctul meu de vedere una dintre primele aplicatii de telecom chiar bine puse la punct, ce se remarca atat prin design, cat si prin simplitate si respectiv functionalitate. Practic prin intermediul aplicatiei ai posibilitatea sa vezi cati GB mai ai disponibili, sa optezi pentru orice alt tip de abonament si optiune, sa platesti si sa vezi facturile trecute.

De asemenea, in cazul in care ai o anumita problema, atat cu abonamentul sau cu aplicatia poti accesa sectiunea Help unde poti vorbi cu un reprezentat despre problema intampinata.

Daca ar fi sa concluzionez, YOXO este pentru cei care nu isi doresc batai de cap, pentru cei care nu au timp sa se „plimbe” in diverse Shop-uri pentru realizarea unui abonament, experienta de utilizare cu acest serviciu fiind extrem de simpla si adaptata noilor nevoi ale oamenilor.

Disclaimer: Acest articol a fost realizat in parteneriat cu Orange, experienta si opiniile neffind influentate de catre companie.