AndroidSoftwareTehnologie

Android 11 este lansat in varianta Developer Preview. Ce aduce nou

Cu mai bine de doua luni si ceva inainte de evenimentul Google I/O 2020, compania americana a lansat oficial versiunea Android 11 in varianta Developer Preview. Noua versiune a sistemului de operare, ce deocamdata este destul de buggy, aduce o serie de noi schimbari si imbunatatiri pe care le voi detalia mai jos.

Conectivitate

5G este fara doar si poate cuvantul cheie al anului 2020, smartphone-urile ce vor fi lansate in acest an fiind dotate cu acest nou tip de conectivitate de mare viteza. De acum, Android 11 este 100% compatibil cu cea mai noua tehnologie 5G, aducand diverse API-uri pentru ca dezvoltatorii sa profite din plin de viteza si latenta mica a acesteia.

De asemenea, au fost introduse API-uri ce estimeaza latimea de banda si au fost imbunatite API-urile pentru estimarea sugestiilor Wi-Fi si a punctelor de acces.

Noi ecrane acceptate

De acum avem parte de supor ale ecranelor de tip pinhole sau waterfall(regasit pe Huawei Mate 30 Pro), astfel companiilor nu vor mai trebui sa depuna efort extra pentru optimizarea acestora. Cum e in cazul ecranul de tip waterfall, aplicatiile vor putea folosi intreg ecranul, inclusiv marginile acestuia.

Notificari

Este capitolul care primeste de la an la an imbunatatiri. Astfel vei putea realiza conversatii in diverse aplicatii mult mai usor din interiorul panoului de notificair si vei putea deschide bule de conversatii in stilul Facebook Messenger, pentru a nu mai parasi de fiecare data aplicatia in care poate ai treaba.

Permisiuni

De acum exista o noua optiune de autorizatie unica pentru micorofon, camera si respectiv locatie. Astel vei putea opta pentru ca o aplicatie sa iti foloseasca microfonul, camera si respetiv locatia doar in momentul in care o vei si folosi.

Inregistrarea ecranului si Dark Mode

Incepand cu aceasta versiune de Android, avem parte si de inregistrare nativa a ecranului, ce poate fi accesata din interiorul panoului de notificari. De asemenea, in ceea ce priveste functia dark mode aceasta va putea fi setata sa porneasca atunci cand soarele apune si sa fie dezactivata atunci cand soarele rasare.

Noua versiune Android 11 este compatibila in acest moment doar cu urmatoarele smartphone-uri Pixel

  • Pixel 2
  • Pixel 2 XL
  • Pixel 3
  • Pixel 3 XL
  • Pixel 3a
  • Pixel 3a XL
  • Pixel 4
  • Pixel 4 XL

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: