ASUS a lansat ieri VivoPC X, un desktop elegant și compact, conceput pentru o experiență VR imersivă. VivoPC X este echipat cu procesor Intel Core de generația a 7-a și grafică NVIDIA din seria GeForce GTX 10, fiind total compatibil cu cei mai noi ochelari VR.
Carcasa compactă, cu un volum de 5 litri, poate fi amplasată oriunde în casă, iar opțiunile extinse de conectivitate includ patru porturi USB 3.1 Gen 1 și două porturi USB 2.0 pentru perifericele VR și controlere. VivoPC X țintește utilizatorii care își doresc un PC pregătit pentru divertisment și realitate virtuală, care să îndeplinească cerințele hardware ale dispozitivelor VR.

Desktop VR-ready

Echipat cu un procesor Intel Core i5 de generația a 7-a, placă video NVIDIA GeForce GTX 1060, memorii RAM DDR4 2400MHz și un SSD M.2 SATA de 512GB, ASUS VivoPC X oferă performanțele necesare pentru o gamă largă de aplicații VR. Utilizatorii pot accesa tururi virtuale, pot urmări filme la 360° sau cele mai bune producții cinematografice la rezoluție 4K UHD. VivoPC X este pregătit pentru Oculus, asigurând utilizatorii că vor obține cea mai bună experiență VR, depășind testele riguroase stabilite de Oculus.

Sistemul compact integrează grafica avansată NVIDIA GeForce GTX 1060, oferind o eficiență energetică superioară și tehnologii de gaming inovatoare pentru o experiență VR extraordinară.

VivoPC X suportă ecranele 4K UHD (3840 x 2160) și folosește NVIDIA G-SYNC pentru obținerea unor efecte vizuale fluide și rapide. G-SYNC sincronizează rata de refresh a ecranului cu cea a plăcii grafice GeForce GTX eliminând rupturile de cadre și latențele. Rezultatele constau în efecte vizuale redate instant, cu detalii fine și culori vibrante. Jocul este mai fluid, cu un răspuns prompt.

Opțiunile de conectivitate sunt extinse și includ patru porturi USB 3.1 Gen 1 și două porturi USB 2.0 pentru casca VR, tracker, controler, tastatură și mouse. VivoPC X are două porturi HDMI și o ieșire DisplayPort pentru conectarea la TV sau la monitoarele compatibile G-SYNC.

Suita ASUS Sonic

ASUS VivoPC X dispune de Sonic Suite, un mix unic de hardware și software, conceput să ofere un sunet imersiv pentru a completa experiența VR. Sonic Suite include Sonic Studio și Sonic Radar, îmbunătățind și mai mult experiența de joc. Sonic Studio redă un sunet de înaltă calitate în jocuri și îmbunătățește streamingul și înregistrările audio pentru evidențierea vocii și reducerea zgomotului. Sonic Radar ajută jucătorii să detecteze adversarii cu ajutorul unui grafic afișat pe ecran, ce indică poziția focurilor de armă, a pașilor și a altor efecte sonore din joc.

Carcasă compactă de numai 5 litri

Carcasa de 5 litri a noului ASUS VivoPC X nu este mai mare decât cea a unei console de jocuri. VivoPC X are un design cursiv, ce economisește spațiul și se potrivește cu designul unei case moderne, putând fi plasat sub birou sau lângă televizor. Elementele de design, cum ar fi gurile de ventilație sub forma unor picături de ploaie și dungile roșii de-a lungul carcasei completează aspectul estetic.

În interior, VivoPC X are un design termic eficient, care oferă performanțe stabile, fără întreruperi. Un ventilator axial trage aerul prin gurile de ventilație laterale și îl suflă prin sistem, pentru a răci componentele interne, înainte de a-l expulza prin gurile de ventilație din spate. Mai mult, pentru o răcire suplimentară există un heat-pipe ce preia căldura de la procesor.

Prețuri și disponibilitate

ASUS VivoPC X cu sistem de operare Windows preinstalat va fi disponibil în România la sfârșitul lunii aprilie, la un preț aproximativ de 4000 de lei (TVA inclusiv).