Device-uriPC/LAPTOPTehnologie

ASUS ROG Flow X13 echipat cu stația grafică externă XG Mobile a ajuns în România

Noul laptop convertibil de gaming ASUS ROG Flow X13, recent prezentat la Consumer Electronics Show 2021, este disponibil pe piața românească. ROG Flow X13 este un model de avangardă, ce stabilește noi standarde privind performanțele mobile. Portabilul poate fi transformat în tabletă datorită balamalei duble cu care este echipat și poate fi atașat la o stație grafică externă prin intermediul unui conector special. Flow X13 este subțire și ușor având o grosime de numai 15,8 mm și o greutate de 1,3 kg.

Flow X13 oferă procesoare ce urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 5980HS cu opt nuclee și grafica dedicată GeForce GTX 1650. Alegerea dintre două opțiuni de ecran 16:10 oferă fie o rată de reîmprospătare de 120Hz, fie o rezoluție Ultra HD 4K cu detalii mai bogate. Pe ambele afișaje, Adaptive-Sync sincronizează rata de reîmprospătare a panoului cu rata de refresh a acceleratorului video pentru a reduce latențele, a minimiza tremuratul și a elimina ruperea cadrelor. Memoria RAM LPDDR4X-4266 poate urca până la 32 GB și ocupă o suprafață cu 46% mai mică pe placa de bază, datorită cipurilor mai mici și a traseelor simplificate. Un SSD PCIe oferă performanțe ridicate și o capacitate de până la 1 TB, oferindu-le utilizatorilor spațiu de stocare amplu pentru jocuri și portofoliile profesionale. Un adaptor de alimentare integrat de 280 W alimentează simultan XG Mobile și laptopul, astfel încât utilizatorii nu trebuie să poarte cu ei un alt alimentator voluminos.

Alături de acestă configurație, utilizatorii pot conecta stația grafică externă ROG XG Mobile. Cântărind numai 1 kg și măsurând 155 x 208 x 29 mm, XG Mobile are 6% din mărimea unui eGPU tipic, în ciuda faptului că dispune de un accelerator grafic GeForce RTX 3080, tactat până la 1810 MHz, la 150 W cu ROG Boost. XG Mobile se conectează direct la CPU cu o interfață PCIe 3.0 x8 personalizată, care este mai rapidă decât Thunderbolt 4. Interfața cu lățimea de bandă de 63Gbps dedicată exclusiv graficii, generează o performanță semnificativ mai mare decât alternativele eGPU. O conexiune USB 3.2 Gen 2, separată, adaugă 10 Gbps doar pentru I/O și ambele au un cablu de 41 cm. Conexiunea USB domină hub-ul multi-port al XG Mobile, care are patru porturi USB tip A 3.2 Gen 1, un slot pentru card SD de dimensiuni mari și un port Gigabit Ethernet.

ROG Flow X13 este disponibil în România atât individual, cât și în configurațiile bundle de mai jos, la prețuri ce pornesc de la aprox. 5999 lei (taxe incluse) pentru versiunea fără eGPU și de la aprox. 15999 lei (taxe incluse) pentru pachetul cu ROG XG Mobile (NVIDIA GeForce RTX 3080).

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: