Bitdefender

Bitdefender, cel mai mare producător autohton de software, va produce în fabrica grupului german Zollner din Satu Mare o nouă versiune a produsului Bitdefender BOX, destinat securității dispozitivelor smart din locuințe.

Versiunea a doua a Bitdefender BOX, dezvoltată integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România, va fi lansată în noiembrie, pe piața din Statele Unite ale Americii, urmând a ajunge ulterior în Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Australia. Dispozitivul va fi comercializat și în România din primăvara anului 2018.

Principalii parteneri de distribuție a BOX sunt Bestbuy, Amazon și Fry’s pe piața nord-americană și Softbank în Japonia.

„Putem spune de astăzi că BOX, un simbol al inovației în Bitdefender, gândit de la zero de cercetători români, devine acum un produs 100% made in România, din stadiul de idee, până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume. În ultimii ani, BOX a întărit poziția noastră de inovatori în piața globală de securitate și a revoluționat industria de cybersecurity. Dacă acum trei ani Bitdefender Box era singurul dispozitiv de securitate pentru IoT, vedem acum în piața globală un număr în creștere de produse concurente similare”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer al Bitdefender.

BOX, primul produs hardware al Bitdefender, folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software și înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

„Bitdefender este primul nostru client autohton, iar BOX este dovada că în România există potenţial şi idei inovatoare, ceea ce pentru o firmă în domeniul producției de electronice reprezintă o oportunitate aparte. Inovaţia românească poate forma o piaţă solidă pentru astfel de producători. Dezvoltarea economică eficientă presupune un proces de modernizare continuă, iar economia bazată pe inovare devine sursa dominantă a avantajului competitiv. Economia şi ingineria se îmbină sinergic tocmai prin transformarea cunoștințelor științifice în produse tehnologice inovatoare”, spune Leitner István, director general al ZES Zollner Electronic.

Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Noul Bitdefender BOX a fost prezentat în premieră în luna ianuarie a acestui an la târgul de tehnologie Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, SUA. La începutul lunii noiembrie, noul Bitdefender BOX a primit premiul Honori CES Innovation Award în categoria cybersecurity.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.