Acer
Tehnologie

Cum folosim tehnologia să rămânem conectați când tinerii pleacă de acasă?

Fie că este vorba despre un nou an la facultate, un loc nou de muncă sau un voiaj, când copiii și nepoții pleacă de acasă, părinții și bunicii rămân cu emoții, dorindu-și să poată fi mereu aproape de ei. Din fericire, în era tehnologiei sunt nenumărate modalități prin care adulții pot fi aproape de tinerii aflați la distanță.

1. Îți e dor să îi vezi? Încearcă apelurile video

Poate cea mai accesibilă variantă sunt apelurile video – cu ajutorul lor te poți conecta cu cei dragi atunci când aceștia sunt la distanță. Cu ajutorul internetului WiFi, apelurile sunt gratuite și oferă cea mai eficientă formă de comunicare – vă vedeți și vă auziți, ca și cum ați fi față în față.

Pentru apeluri video poți folosi o varietate de servicii gratuite, atât pe laptop cât și pe telefon. Le poți încerca pe cele oferite de smartphone-ul tău sau poți folosi aplicații externe precum WhatsApp sau Skype pe care le poți downloada din magazinul Google Play ori din AppStore. Alternativ, poți folosi aplicațiile integrate în rețelele de socializare precum Facebook.

Cu această soluție vei simți cu adevărat că ești aproape de copilul sau nepotul tău – chiar dacă e plecat de acasă, experiența comunicării va fi autentică.

2. Folosește apelurile clasice, prin internet

Programele diferite nu vă vor permite să vă sincronizați mereu pentru un apel video. Tinerii au programul încărcat ziua iar seara își doresc să petreacă cu prietenii, așa că uneori vor trece perioade îndelungate în care nu vă veți putea vedea.

Pentru astfel de situații, un apel clasic este cea mai bună variantă. Cei care au copii sau nepoți plecați în străinatate pot face acest lucru chiar și prin intermediul internetului, cu ajutorul aplicațiilor de smartphone.

Îți vei dori să vă auziți des, poate nu zilnic, dar mai mult decât o faceai când încă locuia acasă. Așadar, alege o variantă simplă și accesibilă și poți rămâne mereu conectat cu el.

3. Comunică prin mesaje text, oferă-i spațiul de care are nevoie

Odată cu plecarea de acasă tinerii își vor dori libertate – apelurile zilnice și comunicarea excesivă îi vor face să se simtă din nou ca la mama acasă, ceea ce poate nu le este întocmai pe plac.

Pentru perioadele lungi în care nu reușiți să vă auziți sau să vă vedeți, mesajele text sunt cea mai bună variantă, deoarece ei pot răspunde când au timp.  În acest fel, le dai de înțeles că te gândești la ei, dar nu vrei să le invadezi intimitatea. Iar ei îți vor răspunde cu plăcere.

Poți trimite mesaje clasice prin telefon sau poți folosit aplicațiile speciale pentru mesaje care funcționează pe bază de internet – WhatsApp, iMessage pentru cei care folosesc iPhone sau chiar aplicația de la rețelele de socializare.

4. Alătură-te rețelelor de socializare

Care tânăr nu folosește rețele de socializare? Marea parte o fac de ani de zile, iar astăzi nu e deloc surprizător că părinții și chiar bunicii au decis să se alăture lor. Conturile pe rețele de socializare sunt ușor și rapid de făcut, iar, în câteva momente, te poți reconecta cu prieteni vechi și cu alți membri ai familiei.

Pe Facebook, poți rămâne constant în legătura cu cei plecați, le poți urmări activitatea, poți trimite mesaje sau suna, normal sau cu apel video. Este o aplicație extrem de utilă pe care să o ai pe telefonul mobil și care necesită doar conexiune la internet pentru a funcționa.

Un alt beneficiu este faptul că ai mult mai multe șanse să păstrezi o relație bună cu un tânăr dacă folosești un mediu cu care el este familiar. Va fi mult mai deschis să răspundă la mesaje sau apeluri când va vedea că vorbești pe limba lui.

5. Mergi în vizită

Uneori nimic nu poate substitui o îmbrățișare caldă iar tehnologia poate funcționa până la un punct. Așa că, atunci când dorul e prea mare, planifică o vizită scurtă în care să petreceți puțin timp împreună.

Discutați împreună și alegeți o dată care să fie satisfăcătoare pentru amândoi. Astăzi, e mai ușor ca niciodată să călătorești deoarece pe internet te poți ocupa de toate aspectele: cazare, zboruri sau rute, rezervări și alte informații. Așa că planifică drumul, pregătește bagajele și mergi în vizită!

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: