Tehnologie

Cum sa salvezi fotografiile din format WEBP in JPEG/PNG

Daca esti utilizator de Google Chrome/Mozilla Firefox/Opera pe laptop/desktop ai observat faptul ca atunci cand vrei sa descarci o imagine de pe internet, aceasta va avea extensia WEBP si nu JEPG/PNG. In acest articol voi arata cum sa salvezi fotografiile din format WEBP in JPEG/PNG.

Noul format de imagini WEBP a fost dezvoltat de catre Google timp de 6 ani si ce este interesant este faptul ca ofera o compresie cu aproximativ doua treimi mai mare comparativ cu randarea pe care o realizeaza PNG sau JPEG.

Foloseste un alt browser

Browsere precum Internet Explorer sau Microsoft Edge nu suporta inca acesta extensie .webp, iar salvarea se va realiza tot in versiuni precum JPEG sau PNG.

Foloseste Microsoft Paint

Dacia folosesti Windows 10, poti descarca imaginea în format WebP pe calculator, iar apoi sa o poti incarca in Microsoft Paint si sa o salvezi in format JPEG, GIF, BMP, TIFF sau diverse alte formate.

Foloseste Convertor Online

Pentru a nu te complica prea tare cu metodele de mai sus, mai ai varianta de a descarca imaginea in format .webp pe Windows pentru ca apoi sa o uploadezi pe un site care convertește aceste imagini în format .jpg sau .png. Pentru a gasi aceste site-uri tot ce trebuie sa faci este sa intri pe google si sa tastezi „convert webp to jpeg” sau „convert webp to png”.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: