Pixel 3a și Pixel 3a XL sunt cele mai noi device-uri de buget Google, ce sunt considerate succesorul spiritual al gamei Nexus, care era accesibilă din punct de vedere al prețului.

Rămânând la capitolul preț, Pixel 3a va avea un preț de magazin de 399$, pe câtă vreme modelul XL va avea un preț de 479$.

Fiind doua smartphone-uri de buget, acestea nu vin cu sticla pe spate și nici nu cadru din metal, ci sunt construite în totalitate din policarbonat. De asemenea, pentru a reduce costurile de producție a fost folosită o sticlă de protecție a ecranului de tip Dragon Tail si nu una de tip Gorilla Glass.

Telefoanele sunt lipsite de notch și vin cu ecrane OLED FULL HD+, Pixel 3a având o dimensiune de 5.6 inch, iar Pixel 3a XL de 6 inch. Bateriile sunt de 3000 mAh și respectiv 3700 mAh și suportă încărcare rapidă de până la 18W.

Sub capotă regăsim un procesor Qualcomm Snapdragon 670 de tip octa-core, un accelerator grafic Adreno 615, 4GB memorie RAM și 64GB memorie internă. Camera principală este aceeași ca cea de pe modelul Pixel 3, având un senzor Sony IMX363 de 12 megapixeli, cu diagrama f/1.8 stabilizat optic. Camera de selfie este de 8MP și are o diagramă f/2. Căpătăm și funcționalități de pe modelele high-end precum Night Sight, Top Shot, Super Res Zoom si HDR+.

Aș mai remarca faptul că atât Pixel 3a, cât și Pixel 3a XL vin cu difuzoare stereo, cu jack de 3.5mm și cu funcția Active Sense. Vor fi disponibile incepand cu data de 15 mai în variante de culoare Just Black, Clearly White si Purple.