OnePlus 8 Pro

Fara vreun eveniment special sau grandios, OnePlus a lansat cea de-a opta generatie de telefoane, ce include un model standard si un model Pro. OnePlus s-a tinut de promisiune si tine preturile sub 1000 de dolari.

OnePlus 8 Pro

Noul OnePlus 8 Pro vine cu un display de tip Fluid AMOLED, ce poate sa atinga o rata de refresh de 120Hz. Interesant este faptul ca se ofera o rata de tip touch sampling de 240Hz pentru a minimaliza lag-ul de input. De asemenea, avem parte de suport HDR10+.

Daca pe ultimele doua generatii aveam parte de o camera de tip pop-up pentru selfie, de aceasta data s-a renuntat la ea pentru una integrata in display sub forma unui punch hole. Prin renuntarea la camera de tip pop-up, avem parte de acum si de certificare de tip IP68 pentru rezistenta la apa si la praf.

Bateria are o capacitate de 4.510 mAh, suporta atat incarcare rapida prin fir cat si wireless la 30W. In ceea ce priveste camerele, avem parte de doua camere de 48MP, una de tip wide, iar alta de tip ultra wide, de o camera de 8MP tip telephoto si una de 5MP pentru adancime.

Sub capota regasim 8/12GB memorie RAM, 128/256GB memorie interna, un procesor Snapdragon 865 realizat pe tehnologia de 7nm, cat si conectivitate de mare viteza 5G. Pretul de inceput este de 899$ pentru varianta cu 8GB si de 999$ pentru varianta cu 12GB.

OnePlus 8

Pe de alta parte, OnePlus 8 vine cu un ecran de 6.55 inch, rezolutie FULL HD si cu o rata de refresh maxima de 90Hz. Vine cu acelasi procesor, RAM si memorie interna, diferenta principala fiind la camera foto si respectiv baterie.

Astfel, in continuare senzorul principal este de 48MP, iar senzorul ultra wide este de 16MP. Se renunta la senzorul telephoto si respectiv la senzorul de adancime, pentru un senzor macro de 2MP. In ceea ce priveste bateria, aceasta este de 4.300 mAh si suporta incarcare rapida la 30W(0-50% in doar 22 de minute). De asemenea, avem parte in continuare de conectivitate 5G.

OnePlus 8 va fi disponibil spre vanzare odata cu modelul Pro, de la un pret de 700$ pentru modelul cu 8GB si la un pret de 800$ pentru modelul cu 12GB.