Device-uriTehnologieTelefoane

Samsung Galaxy Note10 si Note10 Plus sunt lansate oficial

In cadrul unui eveniment special de la New York gigantul sud coreean Samsung a lansat oficial noua gama de smartphone-uri premium Galaxy Note10, formata dintr-un model standard si Plus, ce imbina design-ul elegant cu performanțe puternice și instrumente de productivitate pentru a ajuta utilizatorii să profite la maximum de fiecare moment.

S Pen-ul primeste de la an la an noi functionalitati. De aceasta data acesta integreaza un accelerometru si un giroscop, astfel ca va putea fi folosit ca si motion controller. Ce este interesant este faptul ca vei putea naviga prin sistemul de operare de la distanta, iar Samsung a pus la dispozitie un SDK, astfel ca orice dezvoltator de aplicatii si jocuri va putea pune la treaba S Pen-ul.

Diferentele dintre cele doua device-uri tin strict de dimensiuni, memorie RAM, baterie si camera foto. Astfel, Note10 vine cu un display Dyanmic AMOLD de 6.3 inch FULL HD+, in timp ce Note10 Plus aduce un ecran de 6.8 inch si rezolutie QHD+. De asemenea, ambele modele vin cu suport HDR10+ si Dynamic Tone Mapping.

In ceea ce priveste sistemul de camere, acesta este unul triplu, alcatuit dintr-un senzor principal de 12MP (apertura variabila f/1.5 si f/2.4), un senzor telephoto de 12MP si un senzor ultra wide angle de 123 grade de 16MP. Pe langa acest sistem triple camera, Galaxy Note 10 Plus aduce un senzor 3D ToF, ce este folosit de o aplicatie 3D Scanner pentru a crea modele 3D in viata reala. Ce mai este interesant la capitolul camera este faptul ca device-urile pot inregistra la rezolutie 4K si pot oferi Live Focus pe video.

Display-ul edge-to-edge Cinematic Infinity al lui Galaxy Note10 aproape nu mai are margini, iar decupajul în ecran pentru camera frontală este mic și amplasat central, pentru un design echilibrat.

Atat Galaxy Note10 cat si Note10 Plus vin in versiuni LTE si 5G, desi unitatile 5G vor fi limitate in functie disponibilitatea acestei retele la nivel global. Sub capota regasim un procesor Exynos 9825 sau Qualcomm Snapdragon 855(in functie de regiune) si urmatoarele configuratii de memorie:

  • 8GB RAM cu 256GB memorie internă(Note10 LTE)
  • 12GB RAM cu 256GB memorie internă(Note10 5G)
  • 12GB RAM cu 256GB memorie internă(Note10 LTE)
  • 12GB RAM cu 512GB memorie internă(Note10 5G)

In ceea ce priveste bateriile, modelul Plus integreaza o baterie de 4.300 mAh ce poate fi incarcata de pana la 45W, in timp ce modelul aduce o baterie de 3.500 mAh ce poate fi incarcata rapid de pana la 25W. Avem parte si de incarcare reversibila, astfel ca telefonul va putea incarca wireless device-uri precum Samsung Galaxy Watch Active(review) sau Galaxy Buds.

Galaxy Note10 extinde funcțiile Samsung DeX, astfel încât utilizatorii pot să lucreze acum mult mai ușor atât pe telefon, cât și pe PC sau Mac. Cu o simplă conexiune compatibilă USB, utilizatorii pot partaja fișiere între dispozitive și pot folosi aplicațiile mobile preferate cu un mouse și o tastatură, păstrând în siguranță datele lor pe telefon prin Samsung Knox.

Samsung Galaxy Note10 va avea un pret de pornire de 949 de euro, in timp ce Note 10 Plus de 1.099 euro.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: