Samsung Galaxy Note9 in Romania: pret la eMAG, Orange, Telekom si Vodafone

Intr-un eveniment special Unpacked din aceasta seara din New York, Samsung a prezentat oficial cel mai nou smartphone al gamei Note, Galaxy Note9. Noul device se remarca prin S Pen-ul imbunatatit si prin display-ul si bateria mult mai mari.

Primim un ecran Super AMOLED de 6.4 inch, ce are o rezolutie de 1440×2960 pixeli, suport HDR10 si o baterie cu 20% mai mare decat cea de pe Galaxy Note8(review)  de 4.000 mAh.

Samsung stie ca S Pen-ul este principalul motiv pentru care oamenii cumpara smartphone-ul Galaxy Note, de aceea noul S Pen de pe Note9 a devenit mult mai destept. Vine cu Blueooth activat si poate fi folosit ca telecomanda de control pentru camera. Are o raza maxima de 10 metri si include o baterie ce ofera o autonomie maxima de 30 de minute(sau 200 de apasari). Se reincarca in maxim 40 de secunde de la introducerea in telefon si suporta trei actiuni: apasare scurta, apasare lunga si dubla apare.

Samsung a actualizat si partea de DeX, astfel ca Note9 nu mai are nevoie de Dex Dock si de o tastatura fizica si mouse. Totul se realizeaza de acum prin conectarea unui cablu USB-C – HDMI intre telefon si monitor/televizor, iar telefonul poate fi folosit ca tastatura si trackpad.

Sistemul de camere principala este similar cu cel regasit si pe Galaxy S9+, acesta fiind alcatuit dintr-un senzor de 12MP cu apertura variabila intre f/1.5 si f/2.4 si un senzor telephoto de 12MP cu apertura f/2.4 – ambele stabilizate optic si echipate tehnologia AI, Intelligent Camera ce detecteaza scene si optimizeaza culorile si contrastul. Camera de selfie ramane de 8MP si are o apertura f/1.7.

Galaxy Note9 vine cu certificare IP68, fiind rezistent la apa si la praf, este echipat cu difuzoare stereo si include un procesor Exynos 9810 Octa de tip octa-core. Vine intr-o echipare cu 6GB RAM si 128GB memorie interna al carui pret de pornire este de 999$ si intr-o varianta cu 8GB RAM si 512GB memorie interna la un pret de 1.250$. Variantele de culoare sunt Ocean Blue, Midnight Black, Lavender Purple si noul Metallic Copper.