Samsung Galaxy Fold

Inainte de lansarea noii game Galaxy S10 si a variantei speciale Galaxy S10 5G, Samsung a lansat oficial primul smartphone pliabil, denumit Galaxy Fold.

Este echipat cu primul ecran Infinity Flex Display de 7.3 inch din lume, care se pliază într-un dispozitiv compact de 4.6 inch. Se deschide ușor și natural, ca o carte, și se închide compact printr-o singură mișcare. Pentru a realiza acest lucru, Samsung a proiectat o balama sofisticată cu mai multe trepte de interblocare. Acest sistem este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant.

Ce este interesant in cazul acestui smartphone-tableta este faptul ca permite deschiderea simultana in regim de multitasking de pana la trei aplicatii. De asemenea, dupa pliere, din modul tableta, aplicatiile vor continua sa ruleze fara nicio problema, neexistand intreruperi.

Samsung a colaborat cu Google și cu comunitatea de dezvoltatori Android pentru a se asigura că aplicații– precum Facebook, WhatsApp și YouTube – pot fi accesate și de pe Galaxy Fold.

Sub capota regasim un procesor Qualcomm Snapdragon 855 de tip octa-core, 12GB memorie RAM pentru a sustine partea de multitasking si 512GB memorie interna(UFS 3.0). Vine cu doua baterii, ce combinate ajung la o capacitate de 4.380 mAh.

Vine cu sase camere foto, trei pe spate, doua in interior si una lateral, toate fiind pregatite sa surprinda o imagine, astfel incat utilizatorul sa nu rateze nimic important din ce ar vrea sa imortalizeze.

Samsung Galaxy Fold va fi disponibil in Europa incepand cu data de 3 mai la un pret de 2.000 de euro.