Samsung Galaxy S9

Galaxy S8 si Galaxy S8+ sunt cele mai noi smartphone-uri lansate astazi de catre compania coreeana Samsung, intr-un eveniment special de la New York.

Design

Design-ul noilor telefoane este intr-adevar spectaculos. Avem parte in ambele cazuri de ecrane curbate pe ambele parti, de margini inguste in parte de sus si in partea de jos si de display-uri cu un aspect 18:5:9. Samsung a renuntat la celebrele butoane fizice de Home, Back si Multitasking in favoarea unora virtuale. Senzorul de amprenta, ce era amplasat inainte in butonul de Home, acum poate fi regasit in partea drepta langa camera foto. Primim certificare IP68, ceea ce garanteaza rezistenta la apa si la praf.

Galaxy S8
Galaxy S8

Display, Hardware si Baterie

Samsung Galaxy S8 vine cu un display de 5.8 inch QHD(586ppi), iar Galaxy S8+ cu un display de 6.2 inch QHD(531ppi). In ambele cazuri primim un procesor octa-core Exynos 8895/Snapdragon 835( in functie de tara sau de operatorul de telefonie mobila), 4GB RAM si 64GB memorie interna, ce poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 256GB. In ceea ce priveste capacitatile bateriilor, S8 integreaza o baterie de 3.000 mAh, iar S8+ o baterie de 3.500 mAh. De asemenea, telefoanele sunt capabile de incarcare rapida si incarcare wireless.

Camera, Sistem de operare si Conectivitate

Pentru camera principala a celor doua handset-uri, Samsung a folosit un senzor Sony IMX333 de 12 megapixeli. Aceasta are o deschidere f/1.7, tehnologia Dual Pixel si este echipata cu un LED Flash. Camera de selfie este de 8 megapixeli, are aceeasi deschidere f/1.7 si este capabila de filmare FULL HD.

Noul duo Galaxy S8 ruleaza Android 7 Nougat, customizat cu asa numitul skin “Samsung Experience”, ce aduce un design minimalist si butoane on-screen. De asemenea, noile telefoane integreaza asa numitul asistent digital Bixby, ce contine inteligenta artificiala.

In ceea ce priveste conectivitatea, ambele telefoane vin USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/ac(2,4GHz si 5GHz), Blueooth 5.0, NFC si GPS. Primim 4G LTE, ce permite descarcari de pana la 1Gbps.

Galaxy S8+
Galaxy S8+

Disponibilitate si Pret

Atat Galaxy S8, cat si S8+ vor fi disponibile in cinci variante de culoare Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue si Maple Gold. S8 va avea un pret de 809 euro, in timp ce S8+ un pret de 909 euro.

UPDATE: Samsung Galaxy S8/S8+ si primele preturi din Romania(link).

Un hands-on poate fi vazut aici: