Vodafone - portare, abonamente, oferte, promotii cartela

Printr-un comunicat de presa lansat ieri oficial, Vodafone a anuntat oficial ca a achizitionat operatorul de servicii de cablu si internet UPC Romania, cat si operatiunile Liberty Global din Germania, Republicat Ceha si Ungararia.

Tranzactia are o valoare totala de 18,4 miliarde de euro si face parte din strategia companiei de a investiv semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează. De asemenea,  tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

In urma tranzactiei, Vodafone intra astfel in liga celor care ofera toate cele 3 servicii, televiziune, internet si telefonie, concurand cu Telekom, Orange si RCS&RDS.

Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).

Declaratie oficiala:

„Această achiziție va duce la transformări semnificative și va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicații, contribuind la creșterea competiției pe piața din România. Tranzacția va aduce beneficii atât pentru clienții celor două companii, cât și pentru economia românească, deoarece noua companie va acționa ca un catalizator pentru inovația în servicii și va oferi un context mai amplu pentru investiții în rețeaua fixă. Vodafone și UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor și sunt complementare prin prisma segmentelor de clienți deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband și de servicii TV”, Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România