SoftwareTehnologieWindows

Windows 11 a fost anuntat oficial

La mai bine de sase ani distanta, Microsoft a anuntat seara trecuta printr-un eveniment live cea mai noua versiune a sistemului de operare Windows si anume Windows 11, ce aduce un nou design, un nou meniu de Start si multe alte lucruri.

Dupa cum se poate vedea si in videoul de mai sus, cele mai notabile schimbari sunt la capitolul design, toate aplicatiile, meniurile s.a.m.d devenind mult mai transparente si colorate. O alta schimbare este reprezentata de meniul de Start care de acum include o noua sotare a informatiilor si aplicatiilor, Live Tiles-urile introduse in Windows 8 si menținute si in Windows 10 disparand. De asemenea, taskbar-ul are de acum aplicatiile asezate central in stilul MacOS.

Microsoft a pus accent si pe performanta, astfel ca actualizarile de Windows sunt cu 40% mai mici si mult eficiente, tot procesul realizandu-se in background. Practic, daca esti in mijlocul lucrului, Windows 11 nu te va deranja cu o notificare ca ai disponibila o actualizare.

Vezi si Cerinte de sistem/specificatii Windows 11

Daca te exemplu ai avut conectat laptopul la un monitor, iar aplicatiile de pe acel monitor erau asezate intr-un anumit lauout de catre tine, odata cu noua functie Snap Layouts, Windows 11 va tine minte acel layout, astfel ca daca vei deconecta laptopul de la acel monitor si il vei conecta la altul vei avea parte de aceeasi asezare a aplicatiilor.

Windows 11 include de acum si o zona de widget-uri, accesibile din partea stanga a ecranului. Un alt feature este reprezentat de functia Auto HDR(implementata actual pe Xbox Series X/S) prin care jocurile bazate pe DirectX 11 si DirectX 12 se vor vedea intr-un mod aparte automat, dar numai daca ai si un monitor cu functia HDR.

In final, poate cel mai spectaculos lucru anuntat de catre Microsoft a fost suportul pentru aplicatiile Android pe Windows. Astfel ca vei putea descarca si rula aplicatii Android direct din portalul Windows Store, fara a fi mai nevoit sa instalezi diverse emulatoare samd.

Chiar daca nu avem o data oficiala de lansare catre public, Microsoft a declarat ca va fi livrat ca upgrade gratuit pentru utlizatorii de Windows 10.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: