Cat tine bateria pe Huawei P30 PRO Review romana

Dupa un an de zile de utilizare intensiva a unui Samsung Galaxy S8, am facut trecerea zilele trecute la cel mai recent flagship Huawei, P30 Pro(review).

In primul rand, fostul daily-driver Galaxy S8 se simtea mai imbatranit cam dupa fiecare actualizare software, iar unele aplicatii incepusera sa sacadeze. In al doilea rand, trebuia sa incarc telefonul chiar si de doua ori pe zi, bateria descarcandu-se alarmant de repede.

Principalele optiuni au fost Huawei P30 Pro si Samsung Galaxy S10 Plus(review), nicio clipa nu m-am gandit la OnePlus 7 Pro, Xiaomi Mi 9 sau LG G8. Am vrut un smartphone potent la capitolul baterie si care sa fie complet din punct de vedere al sistemului de camere.

Ce m-a determinat insa sa aleg Huawei P30 Pro in detrimentul Samsung Galaxy S10 Plus a fost in principal sistemul de camere un pic mai avansat si incarcarea extrem de rapida cu care vine smartphone-ul chinez.

Ce am pierdut facand trecerea la Huawei P30 Pro?

Raportandu-ma la vechiul model pe care il foloseam, Galaxy S8, am pierdut in primul rand interfata One UI, care este pur si simplu geniala, arata intr-un mare fel si este extrem intuitiva. De asemenea, facea manevrarea prin software cu o singura mana mult mai simpla.

Am mai pierdut jack-ul de 3.5mm, faptul ca nu aveam parte de breton in partea de sus a ecranului pentru camera de selfie si dimensiunea mult mai mica a ecranului, de 5.8 inch. Comparativ cu Samsung Galaxy S10 Plus pot spune ca am pierdut difuzoarele stereo.

Ce am castigat facand trecerea la Huawei P30 Pro?

  1. O baterie potenta pe care o incarc la 2 zile, iar incarcarea full dureaza aproximativ o ora, iar 70% din capacitatea acesteia se incarca in 30 minute.
  2. Un sistem genial de camere foto, care iti permite sa faci zoom optic pana la 5x, zoom hybrid pana la 10x si zoom digital pana la 50x, poze macro si poze ultra wide angle.
  3. Senzor inflarosu pentru controlat diverse obiecte electronice.
  4. Un design foarte reusit.
  5. O rapiditate a software-ului pe care am mai intalnit-o doar la telefoanele cu Android Sotick.