Google lanseaza Pixel 4 si Pixel 4 XL

Unul dintre cele mai leak-uite telefoane, Pixel 4 si Pixel 4 XL, au fost prezentate oficial de catre Google ieri intr-un eveniment de tip hardware in New York City.

In primul rand, telefoane vor fi disponibile in trei variante de culoare, negru, alb si portocaliu, iar modelul standard va avea un pret de 799$ si modelul XL un pret de 899$.

Pixel 4 XL vine cu un display OLED de 6.3 inch HD, in timp ce Pixel 4 vine cu un display de 5.7 inch 1080p. Ambele ecrane vin cu o rata de maxima de refresh de 90Hz pentru un scrolling si un raspuns ultra smooth. Interesant este faptul ca aceasta rata de refresh scade la 60Hz in anumite circumstante pentru a eficientiza durata de viata a bateriei.

Pe langa dimensiune si capacitatea bateriei, noile device-uri Pixel vin cu specificatii hardware identice: procesor Qualcomm Snapdragon 855, 6GB memorie RAM si 64/128GB memorie interna.

In partea de sus, deasupra ecranului fiecărui device regasim o suprafata destul de mare plina de senzori ce ofera noi functionalitati. Unul dintre senzori este pentru deblocare faciala, fiind un concurent redutabil pentru Face ID-ul de la Apple. Mai regasim si un senzor Motion Sense, ce permite controlul telefoanelor cu ajutorul gesturilor, fara a mai fi nevoie sa atingi telefon.

Avem parte de si de imbuntatiri la nivel de camera, capatand pe langa camera principala de 12MP(diafragma f/1.7) o camera telephoto de 16MP cu diafragma f/2.4 ce ofera un zoom hybrid 2x(combina zoom optic cu zoom digital). Regasim Live HDR+ cat si filmare 4K 30fps si 1080p la 120 fps.

Pe partea de baterii, Pixel 4 include un acumulator de 2800 mAh iar modelul XL un acumulator de 3.700 mAh. De asemenea, ambele telefoane Pixel sunt rezistente la apa si praf IP68.