AndroidSoftwareTehnologie

Huawei pierde accesul la Android pe viitoarele telefoane, fara Play Store și Google Services

UPDATE #2: Declaratia oficiala Huawei pe acest subiect:

Huawei a contribuit substanțial la dezvoltarea și cresterea sistemul de operare Android. Fiind unul dintre partenerii cheie ai Android, am colaborat îndeaproape cu platforma open-source pentru a dezvolta un ecosistem din care sa beneficieze atat industria cat si utilizatorii.
Huawei va continua să furnizeze actualizări de securitate și servicii post-vânzare către toate produsele existente Huawei și Honor, care au fost vândute și care sunt încă în stoc la nivel global.
Vom continua să construim un ecosistem software sigur și durabil, pentru a oferi cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor la nivel global.

UPDATE #1: In aceasta dimineata Google a venit oficial cu o declaratie pe Twitter spunand faptul ca Google Play si Google Play Protect vor functiona in continuare pe device-urile existente Huawei.

Va asiguram ca respectam toate dorintele guvernului american, iar serviciile precum Google Play si Google Play Protect vor continua sa functioneze pe device-urile existe Huawei.


Conform Reuters, Donald Trump a inclus pe lista neagra a Departamentul Comercial dn SUA compania Huawei, astfel ca Google a trebuit sa suspende toate operatiunile de business cu compania chineza.

Aceasta decizie are ca efect faptul ca viitoarele telefoane lansate nu vor mai avea acces la viitoare actualizari de securitate, Gapps(Gmail, Duo, Drive, YouTube, Chrome, Google etc.),Google Play Services si la magazinul de aplicatii Play Store. Practic Huawei ar mai avea acces doar la sistemul de operare Android, care este open-sourse, nu si la lucrurile enumerate mai sus.

Dupa parerea mea ar fi doua ipoteze pentru viitorul apropiat:

  1. Huawei negociaza cu SUA, iar totul revine la normal;
  2. Situatia va ramane blocata, iar Huawei va incepe sa foloseasca pe viitoarele telefoane un nou sistem de operare, dezvoltat chiar de ei;

Fara doar si poate, in acest moment asistam la un razboi economic de mare anvergura, iar intelegeri nu prea par sa existe…

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: