Am pus mana pe OPPO X 2021OPPO X 2021 - Hands-on cu primul telefon rulabil

Prin amabilitatea celor de pe OPPO Romania am avut ocazia “de a butona” pentru mai bine de 30 de minute unul dintre cele mai impresionante concepte de pe piata, OPPO X 2021, ce va sta la baza viitoarelor modele OPPO. Printr-un slide down pe butonul de power, vei vedea cum smartphone-ul de 6.7 inch din mana se tranforma intr-o tableta de 7.4 inch, iar printr-un slide up pe butonul de power, telefonul ajunge la dimensiunea initiala.

Conform testelor OPPO, tot acest mecanism bazat pe doua motorase interne ajung sa reziste de pana la 100 de miii de retractii si extensii. Practic daca vei folosi telefonul destul de cumpatat, ar putea sa te tina lejer undeva la 5.5 ani, iar la o folosire intensa undeva la 2-3 ani.

Mi s-a parut extrem de fain faptul ca atunci cand faci slide pe butonul de power si esti in Netflix de exemplu, nu ti se va oprii aplicatia, ci dimpotriva se va adapta treptat dimensiunii ecranului. Vorbim despre un concept, deci restul elementelor precum camerele foto si hardware-ul intern sunt practic irelevante.

Un alt lucru de punctat este foarte greu, iar ecranul ofera un feeling neasteptat de bun la atingere. Sincer sa fiu mi s-a parut mult mai intersant decat actualul Galaxy Z Fold 2 de la Samsung si abia astept sa fie lansata o varianta comerciala.

Mai jos puteti vedea un TikTok postat aseara:

https://www.tiktok.com/@mihai.ionescu/video/6940297030866586886?lang=en&is_copy_url=1&is_from_webapp=v3