TehnologieTelecom

eSIM, tehnologia care permite utilizatorilor să aibă aceeași identitate pe toate dispozitivele

In cadrul unui eveniment restrans Orange de la UNTOLD, am putut asista la un demo cu o functionalitate eSIM, ce permite receptionarea apelurilor catre acelasi numar de telefon, pe mai multe dispozitive. Aceasta demonstratie a fost realizata in prealabil cu ajutorul a doua dispozitive, Samsung Galaxy Watch 4G si Samsung Galaxy S10 Plus(review), nefiind conectate la Wi-Fi sau Bluetooth.

Astfel la un simplu apel la numarul asociat, ambele dispozitive au inceput sa sune, iar cand pe un device s-a raspuns, pe celalt s-a inchis automat apelul. Din cate am inteles, se vor putea asocia pe un singur numar de pana la cinci dispozitive.

De asemenea, se pot primi sau efectua apeluri, trimite SMS-uri sau accesa internetul chiar daca telefonul este inchis. In plus, se pot folosi acelasi resurse nationale cu cele din abonament si cum a fost in cazul de fata nu arm ai fi nevoie de o proximitate ceruta de Wi-Fi sau Bluetooth.

eSIM este un acronim de la embedded SIM, fiind un chip incorporat in interiorul smartphone-ului, permitand astfel tranzitia de la un operator la altul fara nicio problema. As remarca faptul ca Orange, a fost primul operator din Romania ce a anuntat tehnologia eSIM in Romania, fiind disponibila pentru cea mai noua generatie de telefoane Apple, iPhone XS(review), XS Max si XR(review).

Aceasta noua functionalitate Orange va fi disponibila undeva in jumatatea acestui an.

Demonstratie video:

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: